Fabriken

Fabriken i Trosa

Vi bygger alla våra hus i vår fabrik i Trosa. Här gör vi de sektioner av husen som vi kan innan vi reser stommen på er tomt och slutför bygget på plats. Alltid unikt, alltid högsta kvalitet, alltid kundanpassat.

Unika lösningar och lokal produktion

När vi startade egen tillverkning var målet enkelt.

– Vi ska bygga helt kundunika lösningar av absolut högsta kvalité. Vi skall inte styras av modulmått eller standardlösningar utan vara helt flexibla i vår tillverkningsprocess, på så vis är allt möjligt.

Det gör att vi har betydligt mycket mer manuell handpåläggning än de stora leverantörerna som använder mer automation, å andra sidan klarar inte de att bygga våra hus.

Det vi gör är ett gediget hantverk. Vi brukar säga att vi producerar möbelkvalité i storformat.

Vi gör majoriteten av våra inköp lokalt i Trosa. Vi köper platta paket med virke och bygger upp väggsektioner för kort transport till lokal byggplats. Detta istället för att leverera stora byggvolymer från Småland, Norrland eller så långt bort som Baltikum som de flesta andra hustillverkare. Detta innebär billigare transporter men är framförallt mycket bättre för miljön.

Ekologisk isolering i Klimatneutrala hus

Vi har under 2020 valt att ta bort diffusionsplasten och den väldigt skitiga mineralullen och gå över helt till en träbaserad isolering. Den stora vinnaren är miljön men också för våra anställda som slipper kli- och andningsproblem. Detta och andra val vi gjort gör att vi nu kan leverera klimatneutrala hus eller till och med klimatpositiva hus beroende på beräkningsmodell.

Det finns många fördelar att bygga med Moderna Trähus