Eco Line Custom

Hållbart på riktigt!

Tänk dig att flytta in ett toppmodernt, vackert och funktionellt hus som är självförsörjande på el. Från grunden formgivet och producerat på naturens villkor, inte på dess bekostnad.

Upptäck huset:

Eco Line Custom

Byggarea: Efter era önskemål
Invändig area: Efter era önskemål
Antal rum: Efter era önskemål
Ventilation:
FTX
Uppvärmning: Värmepump och vattenmantlad kamin 2+6 kW var av 6 kW till varmvatten och värme.
Solceller: Anpassad och avvägd efter ert hus förutsättningar

Specialbyggt efter era önskemål

Vi kan bygga vilket hus som helst i Eco Lineutförande. Skillnaden mot våra färdiga Eco Linemodeller är att det eventuellt inte blir ett tak som är helt optimerat för måtten på solpanelerna.

I våra färdiga Eco Linemodeller så är husen nämligen helt anpassade efter sollcellernas modulmått, de fyller alltså hela taket.

Solcellerna i ett Eco Line Custom är dock fortfarande nedfällda och ligger inte ovanpå på ett vanligt tak, då detta blir mindre smickrande för huset som helhet. Sedan spelar det mindre roll om det är ett faltak (ett typ av trätak) eller ett plåttak på sidorna eller ovanför. 

Vidare så behöver man inte batterilagring eller EDP (miljövarudeklaration) på alla ingående delar. Det är såklart fördelaktigt att ha, men absolut inget krav. Det viktigaste är med som standard från oss ändå. Till exempel en diffusionsöppen vägg isolerad med träfiber och en grund i trä istället för skitig betong. Detta gör den största skillnaden för klimatet.

Oavsett storlek eller utformning kan du få det mest klimatsmarta huset på marknaden, så varför välja något annat än Eco Line av Moderna Trähus?

Arkitektritat - på miljöns villkor

I samarbete med arkitekten Patrik Windisch lanserar vi Eco Line – nästa generation stolphus helt tillverkat i trä. Tillsammans med Patrik har vi tidigare genomfört flera uppmärksammade projekt och nu utmanar vi byggbranschen ännu en gång. Vi erbjuder dig ett husköp som är hållbart på riktigt – både för plånboken och klimatet.

Idén om Eco Line föddes av vår vilja att bidra ännu mer till ett bättre klimat. Vi ville utforska vad som händer när husets klimatpåverkan får styra utformningen, utan att sänka kraven på arkitektonisk kvalitet och funktion. Resultatet blev ett modernt, smart och elegant plusenergihus. För en bättre framtid och ett bekvämare boende.

Som våra klimatneutrala stolphus, fast ännu bättre

Eco Line förenar det bästa av miljö, design och ekonomi. När du väljer Eco Line bevarar du tomten i sitt naturliga skick och slipper höga kostnader för att spränga eller gräva bort massor. Du behöver inte gjuta någon betongplatta och du undviker skitiga material som betong, cellplast och armering samt den skitiga mineralullen som i dagens konventionella hus stängs in med diffusionsplast.

Alla tre husmodeller i Eco Line-serien är särskilt utformade för att de utvalda solcellspanelerna ska kunna fällas ned i yttertaket och bli en vacker del av arkitekturen. I stort sett all konstruktion och inredning består av trä – starkt, ljuddämpande och fritt från bindemedel, lim och andra kemikalier. Framställning av trä kräver heller ingen energi som släpper ut koldioxid utan binder i stället stora mängder koldioxid under sin tillväxt. Vi ställer också krav på våra underleverantörer om minsta möjliga klimatavtryck i deras produktion. Bland annat ska alla transporter till Eco Line ske på drivmedlet HVO100.

Vill du veta mer om Eco Line?