Eco Line 1-plan

Hållbart på riktigt!

Tänk dig att flytta in ett toppmodernt, vackert och funktionellt hus som är självförsörjande på el. Från grunden formgivet och producerat på naturens villkor, inte på dess bekostnad.

Upptäck huset:

Eco Line 1-plan

Byggarea: 168 kvm
Invändig area: 143,6 kvm
Antal rum: 5
Ventilation: FTX
Uppvärmning: Värmepump och vattenmantlad kamin 2+6 kW var av 6 kW till varmvatten och värme.
Solceller: ca: 20 kW

Arkitektritat - på miljöns villkor

I samarbete med arkitekten Patrik Windisch lanserar vi Eco Line – nästa generation stolphus helt tillverkat i trä. Tillsammans med Patrik har vi tidigare genomfört flera uppmärksammade projekt och nu utmanar vi byggbranschen ännu en gång. Vi erbjuder dig ett husköp som är hållbart på riktigt – både för plånboken och klimatet.

Idén om Eco Line föddes av vår vilja att bidra ännu mer till ett bättre klimat. Vi ville utforska vad som händer när husets klimatpåverkan får styra utformningen, utan att sänka kraven på arkitektonisk kvalitet och funktion. Resultatet blev ett modernt, smart och elegant plusenergihus. För en bättre framtid och ett bekvämare boende.

Som våra klimatneutrala stolphus, fast ännu bättre

Eco Line förenar det bästa av miljö, design och ekonomi. När du väljer Eco Line bevarar du tomten i sitt naturliga skick och slipper höga kostnader för att spränga eller gräva bort massor. Du behöver inte gjuta någon betongplatta och du undviker skitiga material som betong, cellplast och armering samt den skitiga mineralullen som i dagens konventionella hus stängs in med diffusionsplast.

Alla tre husmodeller i Eco Line-serien är särskilt utformade för att de utvalda solcellspanelerna ska kunna fällas ned i yttertaket och bli en vacker del av arkitekturen. I stort sett all konstruktion och inredning består av trä – starkt, ljuddämpande och fritt från bindemedel, lim och andra kemikalier. Framställning av trä kräver heller ingen energi som släpper ut koldioxid utan binder i stället stora mängder koldioxid under sin tillväxt. Vi ställer också krav på våra underleverantörer om minsta möjliga klimatavtryck i deras produktion. Bland annat ska alla transporter till Eco Line ske på drivmedlet HVO100.

Vill du veta mer om Eco Line?