Kontaktformulär Bokbeställning

Jag skulle gärna vilja ha en bok som inspirerar mig till mitt nya husbygge. (*obligatoriska fält)

För och efternamn*

Din epost*

Mobil*

Adress*

Postnummer (utan mellanslag)*

Ort**

Byggort*

Byggstart*

Tomt*

Meddelande

Husskisser

På Moderna Trähus bygger vi alla typer av hus. Nedanstående skisser ska därför ses som inspiration.
I de moderna husen har vi försökt att tänja gränser och gå bortom det ordinära, få dig att tänka bortom ett ”vanligt” hus.
I det klassiska har vi lagt fokus på genomtänkta planlösningar och vackra detaljer för den rätta känslan.

Space Ship One

Space Ship One

Arkitekternas ledord: ”Hem och arbetsplats under samma tak”

Vad tittar jag på? Vilken våning är upp, vilken är ner? Är det verkligen ett hus? Eller är det något slags avancerad rymdkapsel för oförskämt förmögna eller framtida presidenter?
Man måste titta ett tag för att förstå vad man faktiskt ser och hur det hänger ihop. Här […]

Koja Royal

Koja Royal
Arkitekternas ledord: ”Fritidshuset, ett hus som sträcker sig upp mot trädkronorna i en skog, fågel, fisk eller mittemellan.”

Ett litet hus, men hur högt är det egentligen? Sovrum som ligger ovanför den utvändiga takterrassen, varför eller egentligen varför inte? Tänk att vakna, gå ner förbi trädkronorna för att en stund senare sitta ibland dem ute, […]

4 öar kring ett ljuskors

4 öar kring ett ljuskors
Arkitekternas ledord: ”Sammansatt, morgonljus, dagsljus, kvällsljus”

Ännu en låda! Men vänta lite, det är fyra små lådor helt uppglasat emellan. Detta ljuskors kommer att ge ett unikt ljus som spelar, lever och förändras under dygnets ljusa timmar på ett sätt som de flesta rum aldrig kan göra. Och med ett kombinerat sadel- […]

Sekelskifteshus

Sekelskifteshus
En tillbakablick mot ett gånget sekel. Stort lant kök med separat matsal. Väl tilltagna rum med grosshandlar känsla, masterbedroom med eget bad och dressing room. Ett hus fyllt med klassiska detaljer för rätt känsla och estetik och härlig inre takhöjd om 3 meter.

Planlösning
Generös entré, stort lant kök med frukost bord och entré ut till trädgården, […]

Klassiskt sluttningshus

Klassiskt sluttningshus
En klassiks tappning på ett hus i sluttning med vackra detaljer och balkong / terrass i alla väderstreck. Öppen övervåning med samspel mellan kök, matplats och vardagsrum där ryggås taket ger extra rymd.

Planlösning
Gavelställd entré då access och garage är mot väster. Barnsovrum och deras allrum är på entré planet samt badrum med bastu och […]

Prästgården

Prästgården
Vår version av en Svensk klassiker, mittskeppet utgör själva grunden i detta hus, det är rikligt upp glasat likt gamla mangårdsbyggnader med punch veranda. Centralt placerat är förstås kakelugnen som ger rätt känsla och fantastisk värme.

Planlösning
Rymlig entré med fri sikt genom hela huset ut genom punsch verandan. Kök med möjlighet till frukost bord alternativt en […]

New England

 
New England
Ett fantastiskt hus inspirerat av amerikansk östkust. Ser större ut en det verkligen är och är fyllt av liv, vinklar och vrår.
Det här huset är ritat för access och ute social ytor i samma väderstreck.

Planlösning
Avskild entré men skjutdörrsgarderober. Kök med stort kallskafferi och härlig köksö. Kök, matplats och vardagsrum i fil med centralt placerad […]

Atriumhus, Outside In

Arkitekternas ledord: ”Gårdshuset, öppet eller slutet.”

När man först ser dessa skisser från utsidan så kanske man ställer sig frågan om de har glömt fönster. Men om man låter det sjunka in så förstår man att ljus och utsikt inte alltid behöver vara någonting som kommer utifrån, från fjärran.
Här flödar istället ljus in från innergården i […]